Communiefeesten

Op communiefeesten staan natuurlijk de communicanten centraal. Maar het is ook een gelegenheid om een samenzijn te vieren met familie of vrienden. De groene en rustieke omgeving van Salons De Romree is de locatie bij uitstek voor communiefeesten.

Communiefeesten in een onuitgegeven decor

In ons aanbod aan prachtige zalen vindt u zonder twijfel uw gading. Zowel grote groepen tot 400 personen als intieme feesten met een beperkt aantal deelnemers worden door ons team feilloos georganiseerd. De combinatie van professionele service, hoogstaande gastronomie en gemakkelijke bereikbaarheid maakt van Salons De Romree in Grimbergen een toplocatie voor de viering van elke Eerste Communie of Vormsel.

Neem zeker en vast ook een kijkje bij Hof ter Musschen om de mogelijkheden te bekijken.

Professionele service & hoogstaande gastronomie

Lees meer…

Een luisterrijke feestzaal voor een communiefeest

Reeds een kwarteeuw organiseert Salons de Romree al uw feesten en evenementen zoals onder andere een communiefeest. Maar ook voor andere denkbare gelegenheden zijn wij in staat om dankzij de flexibele zalenstructuur op de beste manier gasten verwelkomen. De onlangs vernieuwde vertrekken voldoen aan de strengste richtlijnen en offreren ongetwijfeld een geweldig decor voor een communiefeest of andere feestmanifestaties.

Ons team heeft de broodnodige routine voor een geslaagd communiefeest

Salons De Romree is dan ook steeds klaar om u te begeleiden in de het inrichten van uw communiefeest.

Naast de pico bello en magnifieke locatie, waar wij om gekend staan in de omgeving van Brussel, garanderen wij natuurlijk een kwalitatief hoogstaande keuken en een heel vlot lopende service. Aanvullende specialiteiten van het huis die we voor u in petto houden om al uw evenementen naar een nog hoger level te tillen zijn de aangename, gastvrije omgeving die de plaats een eigen onvervalst kleurtje geeft. Daardoor zullen al de genodigden een feestgelegenheid bij Salons De Romree niet snel vergeten.

Een ligging die op ieder vlak bijdraagt tot het slagen van uw communiefeest

Salons De Romree biedt een erg elegante keuken, gebaseerd op het beste seizoensaanbod. U hebt keuze op overschot uit een uitgebreid palet aan samengestelde gerechten en u hebt uiteraard de kans om zelf het feestmenu te creëren waarbij we onze allerbeste suggesties kunnen geven.

Geniet samen met uw genodigden van onze goed verzorgde kookkunsten die door oplettende kelners met de allergrootste zorg wordt opgediend.

Kortom, een unieke feestzaal voor een communiefeest

Alle feestzalen van Salons De Romree geven rechtstreekse toegang tot een gezellig zonneterras in een oogstrelende, groene omgeving. U geniet er van het panorama op de geklasseerde Maalbeekvallei, de boomgaard en de tuinen. Sales De Romree is een aangenaam rustpunt, waar u ongestoord uw communiefeest kunt laten plaatsvinden in een zeldzame plek vol natuurschoon op een boogscheut van het drukke Brussel.

Een locatie van topklasse als decor voor alle feesten

Voor zowel zakelijke manifestaties als familiale vieringen zit u goed in het wondermooi gelegen Salons De Romree.

Niet enkel de talrijke feestzalen vormen een degelijke troef. Vooreerst hebben we onze zeer goed voorziene en sfeervolle zalen. Ook het vakbekwame personeel, de toegang tot audiovisuele apparaten en de goede bereikbaarheid zijn argumenten om Salons De Romree als stek voor uw communiefeest te verkiezen.

Daarbovenop kan u eveneens altijd uitwijken naar het Hof Ter Musschen op korte afstand van Salons De Romree, voor een communiefeest en andere feestgelegenheden van elke omvang.

Geschiedenis van De d’ Yveshoeve / Romrée

De naburige Brabantse vierkanthoeve uit 1737, die vlakbij Brussel ligt, heeft haar naam aan de familie d’Yves te danken. Het was een der pachthoeves van de Paddenborch, waarschijnlijk in de 17de eeuw geconstrueerd, en later bezit van onder andere de familie de Romrée. Rondom het hoevegebouw ligt een domein van anderhalve hectare grond. Naast de statige ingang is er een intiem portiershuis en rond de geplaveide binnenkoer staan een monumentale imposante schuur, de oude stallingen en een gezellige hofstede. De toenmalige burgemeester Theophiel Verhasselt bewoonde van 1921 tot 1927 dit grootse gebouw dat vroeger nog aan de Beiaardlaan lag. In het jaar 1929 stond de hoeve te koop. Jozef Janssens en zijn echtgenote Louise Brion kochten het pand en redden het op die manier voor de sloop! De meeste gronden behalve 1,4 ha. in de nabijheid van de hoeve werden verkaveld voor de plechtige herenhuizen en imposante villa’s langs de Beiaardlaan en de Lage steenweg.

Onze zalen

Rond de geplaveide binnenkoer vindt u de monumentale Grote Schuur, de Oude Stallingen en de behaaglijke Hofstee: drie aparte feestzalen in een eeuwenoude en traditierijke omgeving. Een beter decor voor uw feest is niet te vinden. De zalen zijn los van elkaar te gebruiken. Ze beschikken over een tuin en terras.

De aankleding van de zalen oogt uiterst smaakvol en komt nooit flets over. Soms behaaglijk, dan weer uitbundig maar altijd gericht op het creëren van een stemmige sfeer. Onze interieurs zijn zodanig ontworpen dat het er altijd een knus samenzijn is met familie, vrienden en kennissen en u er zonder de minste twijfel een supergeslaagd communiefeest zult kunnen vieren. Dat Salons de Romree de allerbeste locatie voor een communiefeest is, staat buiten kijf!